Voordat u in zee gaat met een installateur, vraag of hij referenties heeft en kijk soms met hem mee. Er zijn goede en deskundige installateurs, maar helaas zijn er ook installateurs die het niet altijd zo nauw nemen met de veiligheid.


Tevens zijn installateurs vaak druk en komt er op dit moment veel op ze af. Zo wordt verwacht dat ze een (hybride) warmtepomp installeren, PV (zonne-) panelen monteren en dat ze een laadpunt voor u bevestigen.

Bij een niet goed functioneren van het laadpunt wordt de laadpunt gebruiker vaak van het kastje naar de muur gestuurd. De autodealer zal zeggen dat het laadpunt niet correct functioneert, de installateur zal zeggen dat de auto een probleem heeft. En u zit er tussen.

Op dat moment is het fijn dat er iemand is die van beide werelden kennis heeft.

NEN 3140 is een veel gebruikte norm in Nederland betreffende elektrische installaties.
Dit certificaat geeft aan dat ik met goed gevolg de NEN 3140 cursus heb afgerond. Deze cursus was speciaal gericht op het juist en veilig installeren van laadpalen.

NEN 9140 geeft aan dat je veilig kunt werken aan elektrische auto’s. Om dit certificaat te kunnen behalen moet je de achtergronden weten hoe het laden van een auto in zijn werk gaat.