Veiligheid voor alles. Dat is ons devies. Nu zijn er goede en deskundige installateurs, maar helaas zijn er ook installateurs die het niet zo nauw nemen met de veiligheid. Of die het eigenlijk te druk hebben, doordat ze in het kader van verduurzaming bijvoorbeeld zowel een (hybride) warmtepomp moeten installeren, PV (zonne-) panelen moeten monteren en ook nog eens een laadpunt voor u moeten bevestigen. Als wij door u als adviseur worden ingeschakeld, vragen wij van tevoren referenties op bij uw installateur. Soms kijken wij zelfs met hem mee.

Daarmee voorkomen wij dat u bij het niet goed functioneren van het laadpunt van het kastje naar de muur wordt gestuurd. De autodealer zal immers de schuld geven aan een niet correct functionerend laadpunt, terwijl de installateur zal aangeven dat het probleem bij de auto ligt. En u zit er tussenin.

Op dat moment is het fijn dat er iemand is die van beide werelden kennis heeft.

Ben Brink is in het bezit van het certificaat NEN 3140. De NEN is de onafhankelijke instantie die normen bepaalt voor elektrische installaties.
De NEN 3140-cursus is speciaal gericht op het juist en veilig installeren van laadpalen.

NEN 9140 geeft aan dat iemand veilig kan werken aan elektrische auto’s. Om dit certificaat te kunnen behalen moet je de achtergronden weten hoe het laden van een auto in zijn werk gaat. Ben is ook in het bezit van dit certificaat.